Димковски од Неготино: Нови 4 капитални инвестиции за системи за наводнување со кои се покриваат нови 30.000 хектари под наводнување


Неготино, 30 ноември 2019

Продолжуваме да го унапредуваме и модернизираме земјоделството. Водиме грижа за проблемите на земјоделците. Со  нови 4 капитални инвестиции во  Пепелиште,Јужно -вардарската долина трета фаза,  Лисиче и браната Конско ќе се покријат 30.000 хектари под наводнување за да се избегнат климатски промени како суша кои влијаат на производството, истакна членот на ЦО на СДСМ и Министер за земјоделство, водостопанство и шумарство, Трајан Димковски на трибина во Неготино.

Димковски потенцираше дека денес под системи за наводнување според договорите и информациите од АД Водостопанство имаме 28.000 хектари.

Можеме да констатираме дека за само 4 години ќе ги зголемиме двојно површините за наводнување, додаде Димковски

Овие инвестиции ќе овозможат брз развој и економски просперитет на земјоделските региони, заклучи Димковски.

СДСМ


Балкан

Хафтар пристигнува во Атина, утре средби со Дендиас и Мицотакис

Лидерот на Либиската национална армија, генералот Калифа Хафтар, под строга тајност, без да биде официјално најавено, вечерва пристигнува во Атина, според информациите во новинарските кругови во Грција, а утре напладне, според грчки владини извори ќе […]

Вести

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

– Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Северна […]

Вести

Судот ја повика докторката да ја образложи здравствената состојба на Тони Трајковски

– Судот ја повика на следното рочиште за „ТНТ“ докторката која на обвинетиот Тони Трајковски му издала медицинска документација за јавно да ја образложи здравствената состојба на обвинетиот и причините за неговата спреченост да присуствува […]