Тројца амбасадори ќе ги претстават своите платформи пред собраниската Комисија за надворешна политика– Собраниската Комисија за надворешна политика  денеска ќе одржи продолжение на седницата на која тројца новоименувани амбасадори за Москва, Виена и Рим ќе ги претстават платформите за нивната дипломатска активност.


 

Како што информира собраниската прес-служба, пред Комисијата ќе се претстават Ненад Колев, кој е именуван за амбасадор во Руската Федерација, Освит Росоклија во Република Австрија и Весел Мемеди во Република Италија.

На седницата на Комисијата завчера, своите тези ги претстави Слободан Узунов, новоименуваниот амбасадор за Индија.

Претставувањето на платформите пред матичната собрансика комисија  е последна фаза пред заминувањето на амбасадорите на нивната дипломатска функција.