Прес-конференција на директорот на ФИТР за нов повик за кофинансирани грантови (во живо)


Скопје, 29 мај 2020 () – Прес-конференција на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски за нов јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19. Овој инструмент е дел од третиот сет економски мерки на Владата и е наменет за финансиска поддршка за технолошки развој на домашните претпријатија и приватни здравствени установи (ПЗУ) за брзо прилагодување на предизвиците наметнати од КОВИД пандемијата.