СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години


СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години.


 

ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година. Со доаѓањето на СДСМ запре, а запре и растот на економијата.

Вистинска грижа за пензионерите има ВМРО-ДПМНЕ, ние воведовме мерки како бесплатна бања и бесплатен викенд за пензионерите.

Во време на ВМРО-ДПМНЕ најниската пензија се зголеми за 76% а просечната за 62%.

Со СДСМ нема грижа за пензионерите.

По промената на власта и доаѓањето на ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи вистинската грижа за пензионерите.