РЕКА НАРОД КАЖА НЕ НА БУГАРИЗАЦИЈА!


Река народ на денешниот протест го изрази своето незадоволство против понижувачкиот предлог на Европската унија.
Народот пред Владата на Република Македонија упати јасна порака:
– Македонците не прифаќаат ултиматуми од бугарските врховисти;
– Mакедонскиот јазик не е дијалект и фуснота;
– Mакедонската историја нема да се ревидира по бугарска желба;
– Oставка од домашните квислинзи од СДС и ДУИ поради новото национално предавство.

 

 

Борбата за Македонија продолжува!