Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова денес го посети пазарот во Општина Ѓорче Петров и оствари средби со граѓаните и таксистите

Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Силјановска Давкова денес го посети пазарот во Општина Ѓорче Петров и оствари средби со граѓаните и таксистите.

При средбата на Општина Ѓорче Петров, Силјановска Давкова појасни дека денес е во друг дел на градот, друго пазарче, денес во Ѓорче Петров. И тука, исти маки на пазарџиите и исти срдечно подадени раце.

„Имаме најобразовани таксисти во Европа, луѓе со кариери и образование кои маката ги натерала да го вадат лебот со оваа работа. Систем нема, владее „див запад“. Она што им го кажувам на сите, им го повторив и ним: без правична и социјална држава, никој не може да зборува за политички успеси и евроинтеграции“, појасни Силјановска Давкова.

siljanovska (1)
siljanovska (2)
siljanovska (3)
siljanovska (4)
siljanovska (5)
siljanovska (6)

„Последните случувања и потези кои беа предизвикани од оваа влада ги револтираше граѓаните. Граѓаните на Република Македонија секој ден се чувствуваат се повеќе изневерени и ограбени. Нам ни треба Македонија, која ќе биде еднаква и правична кон сите, а која ќе покажува посебна почит кон оние кои на потежок начин доаѓаат до приходи, со сопствен труд и пот.“

На самиот крај Силјановска Давкова рече дека Европа започнува од дома, од и за вредни луѓе од Република Македонија.

 

Со почит,

Проф. Д-р. Гордана Силјановска Давкова


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]