Откако анонимно беше пријавено за нови градежни активности во село Радожда (Струга), повторно поднесовме Барање за инспекциски надзор


Откако анонимно беше пријавено за нови градежни активности во село Радожда (Струга), повторно поднесовме Барање за инспекциски надзор до три надлежни институции. На претходните две наши барања, добивме одговор дека се работи за нелегални градби со решение за отстранување на истите.

Охридското езеро и неговите природни реткости се под директна закана од криминалните бизниси кои неказнето со децении ги водат корумираните политички елити. Градежната мафија во спрега со власта продолжува да дивее несанкционирано, водејќи се единствено од интересот за лично богатење.

Ваквата поставеност на економските односи креира систем кој бескруполозно уништува се’ пред себе – додека последиците од уништените природни богатства, загадениот воздух, урбанистичкиот хаос и опустошените шуми ги трпи обичниот народ. Изолираниот пристап не е доволен за да ги санира ваквите разорни ефекти – потребна е системска промена каде обичниот човек (а не профитот и приватната сопственост) ќе биде највисока вредност!


Комисијата за заразни болести треба да одлучува за олабавување на мерките и отворање на економијата - МИА
Вести

Нови 125 случаи позитивни на КОВИД 19 во изминатите 24 часа

Скопје, 6 јуни 2020 () – Нови 125 случаи на новозаболени од КОВИД -19 регистрира Министерството за здравство во изминатите 24 часа. Најголем број повторно се во Скопје -46 по што следуваат Куманово со 19, […]

Втор ден карантин за Скопје, Куманово, Штип и Тетово - МИА
Вести

Втор ден карантин за Скопје, Куманово, Штип и Тетово

Скопје, 6 јуни 2020 () – За граѓаните на сите општини во градот Скопје, околните скопски општини Арачиново, Зелениково, Илинден, Петровец и Студеничани, во Куманово, Липково, Штип, Карбинци, Тетово, како и Боговиње, Брвеница, Теарце, Желино […]

Во шест градови во земјава нема повеќе активни случаи на Ковид-19 - МИА
Вести

Активни 1.009 случаи на заболени од Ковид-19, 90 отсто од новозаболените се од 15 фамилии

Скопје, 6 јуни 2020 () – Во земјава вчера беа потврдени 180 нови случаи на позитивни од Ковид-19, што е најголем број од почетокот на епидемијата досега, но министерот за здравство Венко Филипче информираше дека […]