Милошоски: Претседателот Пендаровски, прво настапуваше со тврдење, а потоа одиш со лажење и самодемантирање!


Претседателот Стево Пендаровски, заради неговото другарување со Заев изгледа го префати “вирусот” Заевизам – т.е. прво настапуваше со тврдење, а потоа одиш со лажење и самодемантирање!
На 30ти мај Пендаровски тврдеше дека заради зголемениот број на заразени и починати сограѓани прогласува вонредна состојба!
Само 13 дена подоцна Пендаровски “тврди” дека тој никогаш не прогласил вонредна состојба заради бројот на заразени и починати и таквите споредби биле неосновани.
Зошто Пендаровски денес одбра да се самодемантира најдобро знае неговиот другар, “носителот на вирусот Заевизам”.