Ѓорчев со детална статистика од Блумберг: Заевистан има најмалку вакцини и најмногу мртви во ЕвропаЗаевистан: О (нула) вакцини, 3.000 мртви.


 

Bloomberg листа на дадени вакцини:

Србија 🇷🇸 437.000 вакцини  (Заев нула)

Романија 🇷🇴 672.000 вакцини (Филипче нула)

Грција 🇬🇷 269.000 вакцини (Шекеринска нула)

Словенија 🇸🇮 75.000 вакцини (Царовска нула)

Хрватска 🇭🇷 80.000 вакцини (Димитров нула)

Бугарија 🇧🇬 41.000 вакцини (Пендаровски нула)

Албанија 🇦🇱 662 вакцини (Битиќи нула).

Македонија има:

– најмалку вакцини во Европа (нула)

– најмногу мртви во Европа (3.000) по жители

– најголема корупција во Европа

Оставка‼️  Споделете. ✅

https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/?fbclid=IwAR0C7sPD24Io-Sp2HTR6RUyR73MUVOUhcGTgvnvCIGa1XWcVMScoLXnCOgQ

 

 

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ