Николоски: Патот до победата и промените во Скопје е отворен и извесно е дека Данела Арсовска во недела ќе биде новиот градоначалник на Град Скопје


📌 ВМРО-ДПМНЕ обезбеди МНОЗИНСТВО во советот на Град Скопје. Патот до победата и промените во Скопје е отворен и извесно е дека Данела Арсовска во недела ќе биде новиот градоначалник на Град Скопје. Промените доаѓаат, заокружи број 82!
👇👇👇
Ја известуваме јавноста дека досегашната парламентарна опозиција во македонското собрание, преку освоените советници во Град Скопје на последните Локални избори 2021, обезбедија апсолутно мнозинство од 24 советници од вкупниот број на 45 советници во Советот на град Скопје.
Новото градско мнозинство ќе функционира по принципот на конкретна соработка на точно одредени програмски проекти кои се во јавен интерес на народот и исклучиво за доброто на локалните жители и на месното население.
Со ова, обзнануваме дека актуелната владина коалицијата на СДС и ДУИ ќе биде опозиција во градот Скопје. Следуваат многу подобри денови во раководењето со градот, во корист на сите жители на Град Скопје и на неговите општини.
Мнозинството советници во Советот на Град Скопје