Мила Царовска без општоприфатен консензус турка реформи во образованието


Штипските наставници ќе држат настава онлајн од училниците - МИА

Мила Царовска води нетранспарентен процес и бега од дебата во СобраниетоМила Царовска во недостаток на подготвеност за дијалог за најавената реформа во образованието бега од дебата во Собранието. Мила Царовска не сака да се слушнат ставовите и аргументите за реформите во образованието од останатите експерти освен од оние неколкумина блиски до СДСМ и послушници на Заев.

Потреба е реформа во образованието но методологијата и пристапот треба да бидат избрани од еминентни претставници професори и академската заедница.Мила Царовска нема чувство на одговорносит и за поширока дебата.

Мила Царовска не е спремна за соработка и не е подготвена за водење на отворен и транспарентен дијалог за пошироката јавност да се запознае со предложената реформа во образованието.

Мила Царовска на сила и без општо прифатен консензус на своја рака и што побргу сака да го истурка процесот со што го доведова под знак прашалник квалитетот и важноста.