Мицкоски испрати честитка до Еврејската заедница по повод празникот Песах


Почитувана г-ѓо Романо Николиќ,


 

 

Дозволете ми во мое лично име и во име на партијата на сите граѓани на Република Македонија кои се припадници на Еврејската заедница да ви го честитам големиот празник Песах.

 

Овој празник ја симболизира слободата на Евреите кој низ милениумите се проткајува ва низ традициите и обичаите но и верата на Еврејската заедница насекаде низ светот, вклучително и во Македонија.

 

Еврејската заедница во нашата татковина е почитувана и силно поврзана со нашата историја, традиција на мултикултурни и мултиконфесионални вредности, кои заедно сме ги граделе низ историјата.

 

Токму овие вредности се силната врска која ги поврзува Македонија и Еврејскиот народ кои имаат многу заеднички судбини, падови, но и успеси и заедничка иднина.