ДИК: Заклучно со 30 август 9890 лица се провериле во Избирачкиот список


Државна изборна комисија соопшти дека заклучно 30 август 2021 до 21:00 часот вкупно 9890 лица се провериле во Избирачкиот список.


 

Поднесени се вкупно 18 барања за запишување во Избирачкиот список, 18  барања за бришење на податоците од Избирачкиот список и 11 барања за измена на податоците во Избирачкиот список.

До Државната изборна комисија на меил адресата upisis@sec.mk се поднесени вкупно 30 барања.