Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ: Кому му сметаат амандманите на неуставниот закон за двојазичност?ript>

“Некој од Собраниските служби вчера ги фрли амандманите на ВМРО-ДПМНЕ поднесени во врска со неуставниот закон за двојазичност.


 

Кому му сметаат амандманите на неуставниот закон за двојазичност? Дали е ова организиран акт и колкумина се вклучени во овој срамен, недемократски чин? Кој ја дал наредбата? Дали со фрлањето на амандманите некој сакал да испрати порака дека е залуден секаков обид за аргументирана дискусија и правно побивање на неуставните закони? Дали некој сакал да испрати порака дека со доаѓањето на власт на Заев демократијата заврши во контејнер и се ќе биде само како што ќе одлучи СДСМ, колку и да се штетни нивните одлуки за државата и народот?”

повеќе на ВМРО-ДПМНЕ