Универзитетот во Хонг Конг објави слики од разможување на коронавирусот


Универзитетот во Хонг Конг објави зголемени слики на станици заразени со коронавирус, соопшти Си-Ен-Ен.


 

Визуелниот приказ треба на научниците да им помогне при разбирањето на начинот на размножување на вирусот.

Прикажаните болни станици му припаѓаат на пациент од Хонг Конг.

-Сликите ни помагаат да го разбереме размножувањето на вируските станици и во овој контекст дали постои некаква разлика со МЕРС или САРС”, изјави Џон Николс, професор по патологија на универзитетот.

Тој додава дека постои можност од користење на веќе познатите информации во случаите кога вирусот ги користи истите механизми како кај САРС или МЕСР, како и дека истите можат да се применуваат врз сите нови видови коронавируси.