„Таен Дедо Мраз“ плати долгови на луѓе кои зеле стока на вересија

„Таен Дедо Мраз“ ги разубаве празниците на стотици купувачи во американското гратче Кенет Сквер, во близина на Филаделфија, откако ги плати нивните долгови, направени кога земаат стока на вересија. Анонимниот добродетел платил речиси 30.000 долари.

Локалниот жител Енди Рамфорд за весникот „Дејли локал“ изјави дека бил шокиран кога дошол да го плати долгот од 150 долари во локалниот супермаркет „Волмарт“ а касиерката му рекла дека некој исшишал чек на 29.000 долари и ги платил долговите на сите купувачи.

– Поради такво нешти и самиот посакуваш да правиш добри дела, вели Рамфорд.

Вработен во Волмарт изјави дека лицето кое ги платило сметките побарало да остане анонимно.


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]