Како лебот со кисело тесто стана сè популарен?


Лебот претставува главна состојка во исхраната кај децата и возрасните. Во солена или блага варијанта, сè уште е најредовната консумирана храна. Постојат повеќе видови леб, но исто така постојат и различни начини на негово приготвување.


 

Еден од најстарите начини во светот за подготовка на леб е со кисело тесто. Овој леб станува повторно популарен во светот поради хранливите материи кои се содржани во него, како здрави јаглехидрати, протеини, растителни влакна и витамини.

Лидерот во мелничко-пекарската индустрија на нашиот пазар, Жито Лукс, неодамна лансираше нов производ на кој посвети особено внимание – Фурнаџиски леб со кисело тесто. Производот е достапен во две варијанти – пченичен леб на парчиња и пченичен-интегрален леб на парчиња. И двете варијанти се направени по уникатен рецепт, со неодолива  арома, одлична свежина и густа структура.