Известување: Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво


Со оглед на неповолната временска состојба и минусните температури, Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво во Црвениот крст и во центрите за социјална работа. 


 

Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во пунктот во Момин поток – Скопје или во некој од регионалните пунктови за сместување  на бездомни лица, кои што минатата есен беа отворени во Струга, Битола и Струмица.

 Во продолжение се контакт телефоните на дежурните екипи:

 Скопје:

Црвен крст – 071 733 171, 023096 227

ЦСР-078 230 943, 076 381 762

 Струга:

Црвен крст 070 249 733

ЦСР- 075 588 980

 Битола:

Црвен Крст – 075 907 060

ЦСР- 071 342 492

 Струмица:

Црвен Крст 070 253 441

ЦСР- 075 377 798