Како Грците повикуваат за протест во Атина за името Македонија


View of Oia, Santorini

Ова е плакатот со кој грците се повикуваат во Атина на протест за името Македонија: ” Грчката демократија против монструозните и жедни за крв животни (иридентистички кучиња)”


 

Според постеров, освен што е исклучително навредлив (спомна некој добрососедство?!), истиот остава впечаток дека грците се плашат од Македонија и Македонците!?

Главното прашање кое треба да си го поставиме е ако Грците се чувствуваат толку несигурно, а се членки на НАТО, што по ѓаволите ние можеме да очекуваме од таа алијанска?!