Заев: Постојат шанси за успех со заштита на сите наши интереси
Премиерот Зоран Заев верува дека постои решение за евроинтеграциите по бугарското вето, до кое би стигнале без конфликти и со заштита на нашите интереси.

На социјалните мрежи, Заев напиша дека работите ќе ги придвижиме сигурни во македонскиот идентитет.

„Немаме друга алтернатива освен европскиот пат. Владата постапува рационално, без конфликти да стигнеме до решение. Тоа е европскиот начин. Тоа е македонскиот начин. Сакам целиот наш народ да знае дека има можности и постојат шанси за успех, притоа заштитувајќи ги сите наши интереси. Сигурни во македонскиот идентитет ќе ги придвижиме работиме“, напиша Заев.

Немаме друга алтернатива освен европскиот пат. Владата постапува рационално, без конфликти да стигнеме до решение. Тоа е…

Posted by Zoran Zaev on Wednesday, November 18, 2020