Врачување договори на одобрените апликанти од Центарот за вработување-Тетово


Министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Агенцијата за вработување Беким Мурати денеска ќе ги врачат договорите на одобрените апликанти од Центарот за вработување-Тетово, за учество во мерките „Субвенционирање на плати“ и „Вработување и раст на правни субјекти“.

 

 

Овие две мерки се дел од Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2022 година и се во насока на поддршка за креирање на нови работни места за невработените лица кои потешко се вклучуваат на пазарот на трудот.