Водици неработен ден за граѓаните од православна вероисповед


– Согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.
Од Министерството воедно им го честитаат празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.