Владата на Северна Македонија и на Косово планираат да одржат заедничка седница
Владата соопшти дека ќе се одржи заедничка седница со Владата на Косово на 25 јануари 2021 година во Скопје.

Според најавата, Владата денеска ја разгледала и усвоила информацијата за одржување заедничка седница со Владата на Косово. Сите министерства се одговорни за доставување предлози до Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, предводено од вицепремиерот Артан Груби, во рок од пет дена за можни прашања, теми за дискусија, договори и меморандуми кои ќе бидат на дневен ред на таа сесија.