Веќе направени нови униформи на албански јазик?


Твитер заедницата реагираше за новите униформи за Општата болница во Гостивар.Иако новиот Закон за јазици не е стапен во сила, и според Претседателот Иванов, нема да го потпиште а со тоа истиот нема ни да биде официјализиран, пристигнале новите униформи за Општата болница во Гостивар кои се испишани само на албански јазик.

Кој дозволил трошење на народни пари за правење на нови униформи на албански јазик!?

Зошто се прават вакви провокации?