Учениците од ООУ „Страшо Пинџур “ учествуваа на Скопје Креатива


Учениците од ООУ „Страшо Пинџур “ Скопје членови на драмската секција заедно со нивниот наставник по македонски јазик Никола Стојковски учествуваа на овогодишното издание на фестивалот за креативни идеи Скопје Креатива кој го организира секоја година Градот Скопје.

33817388_10156692360551435_4339962228091387904_n
33742539_10156692361116435_6818421239946674176_n
33963818_10156692359816435_1405325535613026304_n

Од страна на наставникот и учениците беше презентирано кратко филмче кое би требало да прерасне во поширока национална кампања за подигање на свеста кај граѓаните за личната одговорност и еколошката свест.


ДСЗИ има направено над 116 вонредни инспекциски надзори во градскиот превоз - МИА
Вести

Досега 55 позитивни на КОВИД-19 од штипските конфекции, во тек се 485 тестирања

Скопје, 2 јуни 2020 () –  Во Штип до вчера се издадени 55 решенија на позитивни лица на вирусот за домашно лекување и самоизолација и 169 решенија на лица за здравствен надзор и изолација по […]