–>

Реконструкција на спортска сала во ООУ „Мирче Ацев“ во општина Ѓорче Петров

Реконструкција-на-спортска-сала-во-ООУ-„Мирче-Ацев-во-општина.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСо менување на подот во училишната спортска сала кој ќе биде заменет со нов гумиран под, бојадисување на салата, но и молерисување на ходникот и кабинетот на наставникот по физичко образование денеска стартуваше реализација на проектот „Санација и опремување на спортска сала во ООУ „Мирче Ацев“, извести општина Ѓорче Петров.

Општината во соработка со Министерството за образование и наука денеска ги започна градежните работи за репарација на училишната сала каде неопходно беше да се санираат дотраените елементи.

Ова е прв чекор од проектот. Во втората фаза, училишната сала ќе биде опремена со нови спортски реквизити.

Увид во градежните работи денеска изврши градоначалникот Александар Стојкоски кој истакна дека ова е уште еден чекор кон подобрување на условите во училниците и салите.

-Децата мора да имаат соодветни материјали за работа, но и за спортување. Само така создаваме здрави и спортски генерации и само така им ја всадуваме љубовта кон физичкото образование уште од најрана возраст – рече Стојкоски.

Проектот на МОН опфаќа рехабилитација на 10 објекти за физичко образование за основни и средни училишта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK