Се нормализира јавниот градски и меѓуградски превоз од и кон Куманово


Се нормализира јавниот градски и меѓуградски превоз од и кон Куманово - МИА

Скопје, 19 мај 2020 () – Владата на денешната седница го прифати предлогот за нормализирање на јавниот градски и меѓуградскиот јавен превоз од и кон Општина Куманово, соопшти премиерот Оливер Спасовски на својот фејсбук профил.


 

На оваа седница, како што информира тој, е прифатен и предлогот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство со кој патниците од странските земји кои влегуваат на територијата на Република Северна Македонија, по завршување на временскиот период од 21 ден или 14 дена во задолжителен државен карантин, веќе нема да бидат упатувани на дополнителна домашна самоизолација.