Реализирана акција за подобрување на јавната чистота на Беровско Езеро


Вработените во бероската подружница на АД Водостопанство на РСМ –  во редовна акција извршија чистење на пределот околу Беровско Езеро.

Како што информираше раководителот на подружницата Зоран Аговски, извршено е косење на обрасната трева на повеќе локации.

-Во рамки на подобрувањето на јавната хигиена околу Беровско Езеро собрана е голема количина комунален отпад од пешачката патека околу Беровското Езеро и се окастрени оштетените изданки и гранки. Ова е позитивен пример за тоа како самоиницијативно и институционално треба да делуваме во сферата на општественото живеење, а со цел да си ја заштитиме животната средина и да ја збогатиме туристичката понуда на градот, истакна Аговски.

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, поздравувајќи ја оваа позитивна иницијатива, во пресрет на Етно плоштад – фестивалот, кој што за една недела започнува во Берово, најави уште неколку вакви акции за одржување на јавната чистота.

-Ја користам приликата да упатам голема благодарност до сите вработени во АД „Водостопанство на РСМ- подружница Берово“, кои беа вклучени во акцијата. Само со ваквото системско делување кое во пракса треба да го применат сите, ќе си ја зачуваме и негуваме животната средина, рече Пекевски, кој исто така учествуваше во акцијата.

Акции за чистење во наредниот период ќе се спроведат во централното градско подрачје и ќе бдиат опфатени сите места во близина на градскиот плоштад каде од 23 до 27 август, ќе се одржи манифестацијата Етно Плоштад фестивал.


Сто деведесет и девет новозаболени од Ковид-19, 120 оздравени и осум починати - МИА
Вести

Сто деведесет и девет новозаболени од Ковид-19, 120 оздравени и осум починати

Скопје, 11 јули 2020 () – Сто деведесет и девет нови случаи на заболени се регистрирани изминатите 24 часа, од кои најголемиот број се во Скопје – 90. Оздравени се 120 лица, а од болеста […]

Симулација на безбедно гласање со примена на сите здравствени мерки и препораки во пресрет на изборите на 15 јули - МИА
Вести

В понеделник ќе гласаат 716 лица со Ковид-19 и во самоизолација, а во вторник 8.852 болни, немоќни и хронично болни

Скопје, 11 јули 2020 () – Општинските изборни комисии прифатиле 716 барања од лица позитивни на коронавирусот или во самоизолација за гласањето што треба да се спроведе в понеделник на 13 јули во рамки на […]

На Кипар нема нов случаи на Ковид-19, вo Грција 19 - МИА
Вести

Ковид-19 зема замав, рекорден број новозаболени и оздравени во државава

Скопје, 11 јули 2020 () – Највисок број новозаразени со коронавирусот регистрираше вчера Институтот за јавно здравје. Со новоевидентираните 205 случаи од кои повторно најмногу има во Скопје, вкупниот број новозаболени од почетокот на епидемијата, […]