Поведена постапка за разрешување на Зоран Иванов од МИА поради говор на омраза


Владата објави дека повела постапка за разрешување на Зоран Иванов од функцијата претседател и член на Надзорен одбор на Медиумската информативна агенција (МИА) поради недолична јавна комуникација и ширење говор на омраза кон владини претставници на соседот Република Бугарија.


 

На иницијатива на премиерот Зоран Заев и на министерот за надворешни работи, Бујар Османи поведена е постапка за…

Posted by Влада на Република Северна Македонија on Wednesday, November 18, 2020