Поради минирање во прекин сообраќајот на патот Кичево – Охрид


На патниот правец Кичево – Охрид, поточно кај с.Врбјани после планинскиот превој Пресека, утре поради минирање во период помеѓу 12 и 15 часот сообраќајот ќе биде во прекин 10 – 15 минути.АМСМ препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и исклучително внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.