Реконструирана кујната во градинката „Росица“, објект „Детелинка“


Во рекордно време реконструирана  кујната во градинката „Росица“, објект „Детелинка“

За десетина дена, комплетно е реновирана четиридецениската кујна во објектот ,,Детлинка”  . По вонредната дезинфекција, дезинсекција и дератизација таа е пуштена во употреба а клонот доби современа кујна, по сите нормативи и стандарди.

Инвестицијата чини околу 600 000 денари.

Здравата храна е важен сегмент за формирање здрави генерации, општината Ѓорче Петров постојано работи на подобрување на услови во градинките.

Истовремено, заврши и варосувањето на внатрешноста на објектот ,,Пампурче” на градинката во населбата Даме Груев по што ќе следи дезинфекција на целиот објект.

krecenje2
krecenje4
krecenje5
kujna nova2
KUJNA3
kujna5
Балкан

Бугарскиот претседател Радев стави вето за купување американски борбени авиони

Бугарскиот претседател Румен Радев стави вето на спорното купување американски борбени авиони Ф-16. Како причина Радев ја наведе високата цена, недоволната опрема и зголемувањето на буџетскиот дефицит што таа нарачка го повлекува со себе. – […]

Вести

Новиот премиер на Велика Британија – за приврзаниците популарен, за критичарите – неискрен

Борис Џонсон е контроверзна фигура во британската политика и новинарство. За приврзаниците тој е духовит, популарен и привлечен, додека за оние кои го критикуваат велат дека е елитист, неискрен, мрзлив и употребува расистички и хомофобичен […]

Балкан

Србија: Напукна асфалтот на новиот автопат Е-10 низ Грделичка клисура

Иако од отворањето на јужната траса на Коридорот 10 за Северна Македонија не поминаа ни три месеци, на делницата помеѓу Царичина долина и тунелот Манајле, напукна асфалтот. Кон крајот на мај со музика и огномет, […]