Пожар кај Тиквешко Езеро, зафатена е и шума


Апел до гевгеличани за заштита од пожари во летниот период - МИА

Кавадарци, 2 август 2020 () – Пожар беснее  кај Тиквешко Езеро, зафатена  е и борова шума, за потврдија од Територијална  противпожарна единица Кавадарци.Три екипи пожарникари со три противпожарни возила  и две екипи од подружницата на ,,Национални  шуми” со две возила интервенираат на терен, а помагаат и луѓе од селото Ресава. свд/

Фото: архива