Оштетена урбана опрема во паркот кај Спомен костурницата во Неготино


Оштетена урбана опрема во паркот кај Спомен костурницата во Неготино - МИА

Неготино, 18 септември 2020 () – Поединци прават штети во паркот кај Спомен костурницата во Неготино, реагираат од неготинското еколошко здружение  ,,Ековита”.


 

-Општествената одговорност треба да биде на повиско ниво, не смее со детската игра да се уништува најубавото место во градот. Расфрлано ѓубре и скршени клупи е секојдневниот декор, алармираат од Здружението.

Оттаму повикаа на поголема грижа кон урбаната опрема.свд/