Општина Македонска Каменица продолжува со поддршката за ангажираните служби во борбата против Ковид-19


Општина Македонска Каменица продолжува со поддршката за ангажираните служби во борбата против Ковид-19 - МИА

Македонска Каменица, 4 мај 2020 () – Општина Македонска Каменица продолжува со поддршката за ангажираните служби во борбата против Ковид 19.

Градоначалничката Соња Стаменкова, вршејки обиколка на дежурните тимови на Итната медицинска помош, мобилните општински тимови и Полициската станица, изрази благодарност до полициските организациони единици, волонтерите од мобилните општински тимови и медицинските служби при Здравствената станица што деноноќно го чуваат градот и се грижат за безбедноста на жителите за време на вонредната состојба.

– Голема благодарнсот и до сите инволвирани кои не дозволуваат коронавирусот да се појави на подрачјето на нашата општина. Во изминатиот период преку Општинскиот штаб за заштита и спасување за потребите на ангажираните служби кои во овие вонредни околности се грижат за безбедноста и здравјето на граѓаните во неколку наврати им доделивме заштитни медицински маски, средства за лична и дезинфекција на простории и медицински ракавици, со што сметаме дека дадовме свој придонес во справувањето со заразата, рече Стаменкова.

Таа посочи дека во текот на наредните денови ќе бидат обезбедени дополнителни количини на заштитни одела (скафандери) и визири за потребите на ангажираните служби во борбата против Ковид 19.

Македонска Каменица заедно со Берово се единствените општини од најисточните краишта во државата каде досега не се забележани позитивни случаи на вирусот Ковид-19.


ССМ: Социјалниот дијалог дава резултати, потребата од Синдикатот и колективните договори се потврдува во најтешките моменти - МИА
Бизнис

ССМ: Одлуката за поскапување на струјата е избрзана

Скопје, 7 август 2020 () – Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) смета дека одлуката за зголемување на цената на струјата е избрзана и зголемување ќе падне на товар на граѓаните. – Сојузот на синдикатите […]

Ивановска за МИА: Законот во ниту еден случај, ниту во вонредна состојба не ги ослободува од одговорност лицата кои ја злоупотребиле позицијата - МИА
Вести

Ивановска: Ќе бараме од новите пратеници да донесат Закон за потекло на имотот

– Не секогаш оној кој се стекнува со имот, го става имотот на свое име. Ќе бараме од новите пратеници да донесат Закон за потекло на имотот, изјави претседателката на Државната комисија за спречување на […]

Вести

Земјава подготвена за полошо сценарио со Ковид-19 наесен, граѓаните мора да ги почитуваат мерките

Скопје, 7 август 2020 () – Евентуалното полошо сценарио со вирусот Ковид-19 наесен би значело поголема концентрација на луѓе во затворени простории, дополнителен број на заболени од сезонски грип што може да доведе до пренатрупување […]