Општина Кочани продаде три градежни парцели – сопственост на Република Македонија   


 

Со 30-тата објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, се продадоа три од понудените 12 градежни парцели.

Од парцелите за индивидуално домување се отуѓени две, кои се наоѓаат на улицата „Ѓорче Петров“, со површини од 419 и 423 м2.

Третата отуѓена градежна парцела е со намена за изградба на стопански комплекси за откуп на примарна и финална обработка за земјоделски производи, која се наоѓа во месноста Ќерамидница и е со површина од 9847 м2.

Постигнатата цена на електронската аукција за сите градежни парцели е 71 денар за метар квадратен.

Со ова е остварен приход од 758.919 денари, од кои 80 проценти се за Буџетот на Општина Кочани.


Вести

ИЈЗ: За 1,8 отсто зголемен бројот на заразени од Ковид-19, за 18,6 отсто зголемен бројот на починати

– Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 16 до 22 ноември тестирани се вкупно 19.664 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од […]

Вести

За една недела регистрирани 7.486 новозаразени, над 5.000 излечени и 204 починати

  Скопје и натаму e со најголем број нови случаи и највисока инциденца, a најзастапена возрасна група се лица над 60 години, се наведува во неделниот извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 16 […]

Вести

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

– Трите екстерни испити од државната матура од учебната 2020/2021 година во јунската сесија ќе се полагаат од 29 мај до 14 јуни. Листата на изборни предмети за третиот екстерен испит годинава е проширена со […]

Биди првиот кој ќе коментира

Вашиот коментар

Твојата е-маил адреса нема да биде објавена.


*