Делови од Карпош и Гази Баба денеска без водаript>

Без вода утре делови од бул „Србија“ и улиците „Топаанска“ и „Војдан Чернодрински“ - МИА

Скопје, 11 мај 2020 () – Прекин во водоснабдувањето денеска од 9:40 часот ќе имаат дел од корисниците лоцирани на улицата „Коце Металец“ без број во Скопје.


 

Како што соопшти ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, прекинот е поради дефект на затворач на улицата „Коце Металец“ без број. Водоснабдувањето ќе биде прекинато се до завршување со активностите.

Прекин во водоснабдувањето денеска од 9:40 часот ќе имаат и дел од корисниците лоцирани на улицата „Иван Аговски“ 13 и дел од корисниците од улиците „Руѓер Бошковиќ“ и „Даскал Камче“.

Корисниците од овие улици ќе бидат без вода поради дефект на затворач на улицата „Иван Аговски“ 13. Водоснабдувањето ќе биде прекинато се до завршување со активностите на екипите на ЈП „Водовод и канализација“-Скопје.