Дел од Општина Карпош утре без водаript>

Без вода утре делови од бул „Србија“ и улиците „Топаанска“ и „Војдан Чернодрински“ - МИА

Скопје, 24 јуни 2020 () – Прекин во водоснабдувањето утре од 9 часот ќе имаат дел од корисниците лоцирани на улиците „Козле“, „Кораб“, „Струшка“, „Мокра“ и дел од „Јуриј Гагарин“.


 

Како што соопшти ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, прекинот е поради дефект на затворач на улицата „Козле“ 132.

Поради потребите за санација ќе биде исклучена пумпената станица во Жданец, со што ќе се намали притисокот на вода во населбите Жданец, Трнодол и Нерези.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато се до завршување со активностите.