Дехари упати честитка по повод празникот Рамазан Бајрам


Дехари упати честитка по повод празникот Рамазан Бајрам - МИА

Кичево, 24 мај 2020 () – Градоначалникот на општина Кичево Фатмир Дехари упати честитка до сите граѓани од исламска вероисповед по повоd големиот муслимански верски празник Рамазан Бајрам.– По завршувањето на светиот месец Рамазан каде што верниците од исламска вероисповест ја покажаа својата посветеност и солидарност за да ги исполнат заложбите и религиозните обврски, доаѓа големиот празник Рамазан Бајрам, пишува Дехари.

Овој празник симболизира разбирање и љубов за сите луѓе, а особено за оние кои се во најтешка социјална ситуација и им треба подадена рака од општеството и државните институции.

По повод овој ден, упатувам искрени честитки за сите верници на муслиманската вероисповест кои живеат во Кичево и секаде во светот,
додава Дехари во честитката. рз/цр