Дебар, Центар Жупа и подрачјето на Река утре четири часа без струја


Дел од Кисела Вода утре без струја - МИА

Дебар, 6 јулi 2020 () – Во периодот од 10:00 до 14:00 часот утре без електрична енергија ќе бидaт корисниците на целото конзумно дебарско подрачје.


 

– Поради техничка интервенција во Хидроелектраната „Шпиље“ кај Дебар утре, вторник, во периодот од 10:00 до 14:00 часот ќе има прекин во снабдувањето со електрична енергијана на целото дебарско конзумно подрачје, стои во известувањето.

Дебарското конзумно подрачје, ги опфаќа општните Дебар, Центар Жупа и подрачјето на Река, општина Маврово и Ростуше, кое во целина опфаќа над дванаесет илјади потрошувачи.