ЦЈЗ Куманово -17 новозаболени, 13 оздравени од Ковид 19, активни 200 случаи


ЦЈЗ Куманово -17 новозаболени, 13 оздравени од Ковид 19, активни 200 случаи - МИА

Куманово, 16 септември 2020 () – Центарот за јавно здравје Куманово во последниве 24 часа евидентира,  17 нововозаболени лица од Ковид 19, од кои 16 од Куманово и еден пациент од општина Липково, соопштија, денеска надлежните од јавната здравствена установа. Оздравени се 13 лица.– Новозаболените веќе имале контакти со претходно заболени лица, од семејства, колеги, изјави директорот на Центарот, д-р Ариф Љатифи.

Денеска извршени  се  33 тестирања од кои 28  преку  „Мој Термин“ и  пет   тестирања согласно епидемиолошки индикации.

Од почетокот на пандемијата во кумановско-липковскиот регион, ковид дијагностицирани се 1.628, а во моментов активни се 200 случаи. оџ/