Николоски: Она што требаше да е ЕКСПРЕСЕН пат Градско – Прилеп денес е пустелија и пропаѓаПотпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски денес на пат за Прилеп потсети за експресниот пат кој започна да се гради во 2015 година во време кога ВМРО-ДПМНЕ беше на власт.
Имено, тој посочи дека од кога е дојдена новата власт на СДСМ на чело со Заев овој капитален проект не само што е стопиран туку и дека истиот пропаѓа. Во продолжение ФБ статусот на Николоски.
На пат за Прилеп.
👉🏽 Оваа табла сведочи за НЕСПОСОБНОСТА на Заев и СДСМ.
🛣️ Она што требаше да е ЕКСПРЕСЕН пат Градско – Прилеп денес е пустелија и пропаѓа.
👷Експресниот пат почна да се гради во 2015 година, само година и половина подоцна во 2017 година кога Заев дојде на власт го СТОПИРАШЕ и до денес не се гради, а прилепчани, битолчани, ресенчани, могилчани, демирхисарци и крушевчани возат по ТЕСНИОТ и ОПАСЕН пат, по Дервенската клисура и Плетвар.
🎯 За ВМРО-ДПМНЕ по победата на изборите ИЗГРАДБАТА на овој ЕКСПРЕСЕН ПАТ ќе е ПРИОРИТЕТ број еден! – напиша Николоски на својот ФБ профил.