Невестинско поклонение на св. Теодор Тирон 2018 – Крива Паланка


Традицијата во Крива Паланка продолжува и оваа година. Имено, во 2010 година е возобновен обичај кој преку културна манифестација “Невестинско поклонение на св. Теодор Тирон” се одржува во кривопаланечкото село Конопница во дворот на црквата св. Теодор Тирон.

 

 

Во рамки на манифестацијата “Невестинско поклонение на св. Теодор Тирон”планирано е и отварање на изложба на 100 најдобри дела од четвртиот меѓународен конкурс за карикатура “Невестинско поклонение”

Овој настан ќе се одржи на 24.02.2018 година и е под покровителство на општина Крива Паланка каде градоначалник е г-ин Борјанчо Мицевски.

Планираната програмата е следна:

На мапава ќе ги најдете координатите за црквата: