Необичното Бабанеделино – првото прилепско женско училиште

 – Прилепчани го знаат Бабанеделиното училиште. Објектот сместен до најпознатата прилепска црква „Свето Благовештение“ или попозната Стара Црква, до ден денес го носи името – Бабанеделенио училиште. Иако сега е галерија на ретки икони.   … Continue reading Необичното Бабанеделино – првото прилепско женско училиште