Министерот Филипче и рускиот амбасадор Баздникин ќе ја пречекаат пратката со вакцини против КОВИД-19 (во живо)


– Министерот за здравство Венко Филипче и амбасадорот на Руската Федерација во Северна Република Македонија Сергеј Баздникин ќе ја пречекаат првата пратка вакцини против КОВИД-19, кои Министерството за здравство ги купи од рускиот производител Спутник В.