Конференција „Дизајнот и новите технологии за одржлива иднина“


– Амбасадата на Република Италија и Италијанската трговска агенција (ITA) денеска организираат конференција на тема „Дизајнот и новите технологии за одржлива иднина“.

 

 

Конференцијата се одржува во рамки на шестото издание на Italian Design Day.

Настанот ќе биде во хибриден формат и ќе може да се следи со физичко присуство или онлајн, а ќе го отворат италијанскиот амбасадор Андреа Силвестри и градоначалничката на Скопје Данела Арсова.

Годинашното издание на Italian Design Day има за цел да ги престави новите технологии за подобрување на квалитетот на животот во урбаните средини, „зелените“, „паметни“ и иновативни решенија за урбан транспорт, управување со сообраќајот, максимизирање на енергетската ефикасност, заштита на животната средина,…