Колку пари му понуди на Глигоров за промена на името ?


До нашата редакција се доставени слики на кои се гледа транспарент со ликот на професорот Љубомир Данаилов Фрчковски. Транспарентот е поставен на правниот факултет “Јустинјан Први” при универзитетот “Св. Кирил и Методиј” со прашање “Колку пари му понуди на Глигоров за промена на името ?”


 

Сеуште не е познато кој го поставил транспарентот и како успеале, но познато е како што пишува покојниот Претседател на Република Македонија дека додека тој бил Претседател од страна на професорот Фрчковски имало обид да го корумпира Претседателот за да пристапи кон промена на името на Република Македонија на што тогашниот Претседател Киро Глигоров како што пишува се спротивставил.