Ќе протестираме се додека Владата на СДС и ДУИ не го отфрли понижувачкиот предлог!


Македонскиот народ се самоорганизира против бугаризација. Протестите ќе продолжат се додека Владата не се повлече од овој антимакедонски предлог.


 

“После масовниот протест, каде македонскиот народ достоинствено упати порака до квислиншката Влада „НЕ ЗА ЕУ ПО СЕКОЈА ЦЕНА” – продолжуваме со отпорот!

Ќе протестираме се додека Владата на СДС и ДУИ не го отфрли понижувачкиот предлог!
Ќе протестираме се додека Владата не поднесе оставка поради новото национално предавство!

Македонците не прифаќаат ултиматуми од бугарските врховисти.
Mакедонскиот јазик не е дијалект и фуснота.
Mакедонската историја нема да се ревидира по бугарска желба.
Македонските учебници нема да се пишуваат во бугарскиот двор.
СЕ ГЛЕДАМЕ СЕКОЈ ДЕН ВО СЕДУМ – ДО КРАЈ!”

линк до настанот