Јом Кипур – 5 октомври, неработен ден за припадниците на еврејската заедница


Курбан Бајрам – 31 јули, неработен за граѓаните од муслиманска вероисповед - МИА

Првиот ден на Јом Кипур 5 октомври (среда) е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

 

 

Од Министерството на припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија им го честитаат празникот Јом Кипур.