Филипче: ИЈЗ спроведува прашалник: Увид во однесувањето за КОВИД-19


Филипче: При секое излегување надвор строго да се придржуваме до мерките за лична заштита - МИА

Скопје, 15 мај 2020 () – Институтот за јавно здравје спроведува Анкетен прашалник: Увид во однесувањето за КОВИД-19, со цел да се подобрат дејствијата преземени како одговор на пандемијата на коронавирусот, напиша денеска на својот ФБ профил министерот за здравство Венко Филипче.


 

Одговорите, посочува министерот, ќе се користат исклучиво за научни цели, за да се подобри реакцијата, односно одговорот на појавата на овој вирус.

Податоците ќе бидат зачувани во Институтот и може да се користат за истражувања и теоретски предавања во иднина. Ова е некомерцијална студија и финансирана е од Светската здравствена организација, потенцира Филипче и го објави линкот до прашалникот:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdee7yN3qmmTNMSH0zHlO2F5ks-_UE46QUrukSHdtqxSCF8rA/viewform?fbclid=IwAR1X43vLWGMihtqwxTdmuCKswrCtgSLDeZAZfn_Xut-Pnl_lFGCbB-KMTvk