ФЕИТ одбележува 60 години постоење


Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во рамки на одбележувањето шест децении од основањето, денеска ќе им додели „Златна диплома“ на сите студенти кои дипломирале пред 50 години.


 

Според факултетот, ќе бидат доделени 60-тина дипломи на дипломирани електроинженери од првите генерации.